Tämä on PATA Finland Chapter

Pacific Asia Travel Association (PATA) on maailman suurin matkailualan järjestö, jonka tarkoituksena on edistää Aasian ja Tyynenmeren alueelle suuntautuvan matkailun kasvua ja laatua jäsentensä hyödyksi. Kansainväliseen PATAan kuuluu lähes 100 valtiollista tai alueellista matkailuorganisaatiota, yli 55 lento- ja laivayhtiötä ja satoja matkailualan yrityksiä.

Ruohonjuuritason toiminta tapahtuu kansallisissa PATA Chaptereissä, joita on yli 70 maassa ja niissä on jäseninä tuhansia matkailualan ammattilaisia.

PATA Finland Chapter on perustettu 1987 ja muutettu rekisteröidyksi yhdistykseksi 2023. Tarkoituksenamme on ylläpitää ja lisätä jäsentemme ammattitaitoa Aasiaan, Tyynellemerelle ja Amerikkaan suuntautuvien matkojen järjestämisessä. PATA Finland Chapteriin kuuluu yli 30 yritystä tai yhteisöä ja yli 100 henkilöjäsentä. Toiminnastamme vastaa hallitus eli Executive Committee. Toimimme vapaaehtoisvoimin. Toimintamme rahoitetaan jäsenmaksutuloin ja joidenkin tapahtumien osallistumismaksuilla kulujen kattamiseksi. Emme tavoittele tai tuota taloudellista voittoa tai hyötyä.

Järjestämme koulutus- ja tiedotustilaisuuksia sekä workshopeja ajankohtaisista aiheista. Ohjelmassamme on ollut mm. Patacooking-kokkikursseja (kiinalainen, intialainen, sushi jne.), internet- ja Ikebana- kurssit, Aasian uskontoja ja tapakulttuuria, intialaista päähierontaa, näyttely-, teatterivierailuja jne. PATA Basics on matkailumaantieteen kurssisarja, jossa käydään läpi Aasian ja Tyynenmeren maita matkailun näkökulmasta. Aloitimme vuonna 2005 Thaimaalla ja Singaporella ja kurssit jatkuvat yhä uusilla mailla. Ylläpidämme näitä patafinland.fi -nettisivuja, joiden Members Only -sivuille pääsevät vain jäsenemme. Jäsensivuilta löytyy mm. ajankohtaisia uutisia, työssä tarpeellisia vinkkejä ja linkkejä, matkaraportteja opintomatkoiltamme sekä aineistot PATA Basics -kursseilta.

Teemme ajoittain opintomatkoja PATA-alueen maihin, kohteinamme ovat olleet mm. Vietnam, Intia, Malesia, Hongkong, Thaimaa, Australia. Avustamme ulkomaisia tuottajia heidän luodessaan suhteita suomalaisiin ammattilaisiin.

Jaamme vuosittain opintomatkastipendejä.

Teemme yhteistyötä Suomessa myös Discover America -komitean kanssa ja osallistumme yhteistyökumppanina SMAL:n tapahtumiin, kuten SMAL in HEL -workshopiin.

Memberships

PATA Finland Chapter päättää aina vuosikokouksessa hallituksen ehdotuksesta jäsenmaksujen suuruudet.

Corporate Members

Yritysjäseniksi voivat liittyä Suomessa toimivat matkatoimistot ja matkanjärjestäjät sekä PATA-maihin liikennöivät lentoyhtiöt. Corporate Membership Fee  on 80 euroa/vuosi.

Associate Members

Toimialajäseniksi voivat liittyä lehdistö, media ja markkinointiyritykset, alan oppilaitokset, PATA-maiden turistitoimistot ja matkailuorganisaatiot ja muut matkailualan toimijat, jotka jakavat yhteisen missiomme. Associate Membership Fee on 90 euroa/vuosi.

Personal Members

Henkilöjäseniksi voivat liittyä kaikki matkatoimistossa tai lentoyhtiössä työskentelevät, riippumatta siitä, onko työnantaja PATA Finland Chapterin yritysjäsen vai ei. 
Personal Membership Fee on 25 euroa/vuosi.
Jäsenyys kannattaa, jos olet kiinnostunut Aasian ja Tyynenmeren maista ja toimit niihin suuntautuvan matkailun parissa esim. kaukomatkamyyjänä, liikematkavirkailijana, tuotanto- tai markkinointitehtävissä jne.

Supporting Members
Kannatusjäseniksi voivat siirtyä aiemmin jäsenenä olleet henkilöt, jotka ovat olleet yritys- tai toimialajäsenten palveluksessa. Supporting Membership Fee on 30 euroa/vuosi.

Tutustu myös Chapterin sääntöihin.

LIITY JÄSENEKSI

Voit liittyä PATA Finland Chapteriin rekisteröitymällä nettisivuillamme (Sivun ylälaidassa sininen palkki: Register). Lähetämme sinulle laskun ja  jäsenmaksun maksettuasi saat henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Jäsensivuilla pääset lukemaan ja hyödyntämään vain jäsenillemme tarkoitettua tietoa sekä ilmoittautumaan PATAn tapahtumiin. 

Lisätietoja sähköpostitse This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tervetuloa mukaan!